Nemi

NACH NVCH SEVCH Sandcourt Dragonfly
e. INT N DK UCH NV’02 Maleza Dancing Doubar u. NACH Sandcourt Believe It Or Not

Langhåret collie
Født: 31.03.2006 Død: 20.11.2019
CEA: crd
HD: A
AD: 0

Nemi var datter av Ida og var et «bestillingsverk». Men hun var en krevende hund, og flyttet tilbake til meg da hun var litt over 2 år.

Nemi var alltid blid og glad, veldig energisk og intens, meget arbeidsvillig, ganske høylydt og en jeger av rang. Et lite vink og hun var alltid klar.

Utendørs var hun alltid aktiv, mens innendørs som collies flest. Helst ville hun ligge ved bena mine eller i godstolen, og satt stor pris på en kosestund. Det var fantastisk å ha en SÅ aktiv hund som kunne slappe SÅ godt av.

Hun var fantastisk hund å ha med seg på reise, der var hun for øvrig veldig typisk collie. Sammen med Ida – og av og til resten av flokken – var hun med overalt hvor vi bodde på alle mulig type steder, fra telt til fint hotell, og som de andre hundene mine oppførte hun seg eksemplarisk.

Nemi var villig til å være med på det meste, og det ble til at hun også fikk prøve seg på agilitybanen. Der fikk hun utløp for all sin energi, og når hun bare lærte at hun ikke alltid skulle rett frem, ble det riktig så bra. I løpet av første konkurransesesong feide hun gjennom klasse 1 og 2, og i klasse 3 ga hun sin mor god konkurranse. Sitt første cert fikk hun høsten 2010, og i 2012 fikk hun de to neste som ga championattittelen. 2012 ble et glansår, da hun også ble Norgesmester for lag sammen med Ida og to border collies fra Stovner Hundeklubb.

I 2011 startet jeg blodsportrening med to av hundene, hvorav Nemi var den ene. Hun var superivrig i sporet og kunne nok blitt flink, men var utrolig heit på vilt og slo over på ferskspor hver mulighet hun fikk.
Men etter hvert fikk vi det til og med god hjelp fra instruktør på kurs fant vi ut av det sammen og hun fikk viltsporchampionatet sitt ganske lett.

Nemi har ikke hatt valper.