Kelly

Cherrybell’s Black Xport
e. Speedlines Crowning Point u. Cherrybell’s Ritzi Blue Girl

Langhåret collie
Født: 13.08.1995 Død: 10.01.2009
CEA: crd
HD: A

Kelly var eldre halvsøster til Sara, og ble hentet hos Kicki og Christer Ekblad i Sverige høsten 1995. Hun ble min trofaste følgesvenn i over 13 år og vil for alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte.

Kelly ga meg utrolig mye hundelykke. I tospann med Thea utgjorde de et perfekt par, med all den glede to hunder kan ha av hverandre. De hadde et fullstendig avklart rangforhold, Thea var naturlig leder og Kelly var helt fri for ambisjoner om rang. Hun var ukomplisert, trivdes der hun var og det var alltid en konfliktfri sone rundt henne. Etter hvert som det kom flere hunder i huset kilte de seg imellom på rangstigen, men Kelly og Thea hang likevel sammen som erteris hele sine liv.

Kelly var snill. Bare snill, hele tiden. Og blid, hun var det vennligste vesen jeg noensinne har opplevd. Som valp stod hun utenfor barnehagen og logret når hun hørte barnestemmer. Hun var den som alle ville hilse på, voksne eller barn. Til og med de som var redd for hunder ville hilse på henne. Hun var helt unik.

Sammen med Thea var Kelly ble kontorhund og hver dag lå de under kontorpulten min. På vei til og fra jobb gikk turen gjennom Slottsparken, og fra hun var 5-6 måneder gikk hun aldri i bånd noen steder. Hun jaget ikke ender i parken og ikke viltet i skogen. Katter derimot…

Med Kelly begynte jeg å delta på utstillinger, og i flere år reiste jeg rundt i Sør-Norge sammen med gode collievenner. Vi hadde utrolig mye moro på disse turene, og Kelly fikk med seg både blåsløyfer og BIR på sin vei. 3 cert ble det til sammen, og veldig mange CK. To hovedutstillinger på rad stod hun på plassen bak cert-vinneren, men storcert og championattittel forble bare nesten.

Kelly hadde en hjertefeil (PDA) som medførte at hun aldri fikk valper. Imidlertid hadde hun aldri plager eller symptomer forbundet med dette, og levde ett fullverdig liv.

Det var med stor sorg jeg måtte ta farvel med Kelly da hun fikk slag 13 1/2 år gammel.