Ida

NACH Sandcourt Believe It Or Not
e. NUCH Crubow’s Up-To-Date u. Cherrybell’s Black Zara By Magic

Langhåret collie
Født: 08.07.2003 Død: februar 2016
CEA: crd
HD: A

Ida var datter av Sara, halvsøster til Mathilde og mor til Nemi. Hun var mitt andre kull, og som enebarn ble hun værende hos meg. Det angret jeg på, for med Ida lærte jeg lært utrolig mye og hun har ga meg både gleder og utfordringer.

Ida var en særegen hund. Hun var et arbeidsjern da vi jobbet, men liker godt å slappe av i sofakroken også. Hun var skeptisk til fremmede, særlig barn, og dette kom til uttrykk allerede i valpekassen da hun som nyfødt reagerte negativt på berøring. Utover dette var det lite hun reagerte på, og hun fungerte utmerket i alle situasjoner. Ida likte ikke å være innenfor gjerdet… Det var den store verden som gjaldt, og så sant det fantes mulighet (og det gjør det jo alltid for den som prøver hardt nok) så var hun ute på egen hånd. Men med et rikelig antall foringsstasjoner for rådyr i nabolaget, visste jeg hvor jeg kunne finne henne igjen.

På agilitybanen var hun i starten bare full gass og rett fram, men etter hvert som jeg fikk tilført litt struktur ble det veldig bra. Hun oppnådde mange topplasseringer i klasse 3, og bare et par uker før hun fylte 10 år fikk hun endelig sitt agilitychampionat. Utover dette må de absolutte høydepunktene være 3. plassen individuelt i NM i 2007 og NM-gullet for lag i 2012 sammen med Nemi og to bordercollies fra Stovner Hundeklubb.

I utstillingsringen fikk hun med seg det nødvendigste, for hun ble sparsomt stilt på grunn av halen som ikke er en collie verdig. Synd egentlig, for hun var en svært godt bygget hund.

Ida har hatt ett kull med en valp.