Hva vil jeg vite om deg som valpekjøper?

Om du er interessert i å kjøpe valp fra meg trenger jeg å vite litt om deg. Det er fordi jeg ønsker på best mulig måte å sikre riktige hjem for valpene. Derfor vil jeg gjerne at du tenker igjennom og svarer på spørsmålene under.

Har du hundeerfaring fra tidligere?
Har du erfaring med collie fra tidligere?
Hva slags forventninger har du til hunden og til hundeholdet?
Familiehund? Turhund? Vil du ha hunden på utstilling? Lyst til å drive med en eller flere hundesporter? Kanskje alt sammen eller bare noe? Jeg kan naturligvis ikke garantere at en valp på 9 uker vil bli god i verken det ene eller andre, men jeg følger med valpenes utvikling i valpekassa og gjør meg opp en mening om hva slags egenskaper som bor i dem.
Hvor mye tid tenker du er naturlig å bruke på hunden daglig, inkl tur og stell?
Tanker om pelsstell?
Hvor og hvordan bor du, alene eller er dere en familie?
Hvis du har barn, hvor gamle er de?
Tenker du å bruke hunden til utstilling eller noen hundesport?
Kan du tenke deg å gå på kurs med hunden?

Jeg er ikke ute etter ja og nei svar og ingen svar er riktig eller feil, men jeg ønsker at du reflekterer over spørsmålene og svarer ærlig. Jo mer jeg vet, jo større er muligheten for at du får et godt og vellykket hundehold.

Det er mulig å melde interesse for kommende kull, men jeg har ingen prioritert liste da målet er å finne rett hjem for hver enkelt valp. Jeg er opptatt av å ha god kommunikasjon med deg underveis for å kunne danne meg et bilde av hva slags hjem og liv valpen vil få hos deg, så jo tidligere du kommer inn i prosessen jo bedre er det. Dette gjør at du også kan bli kjent med meg som oppdretter og om det er fra meg du ønsker å kjøpe valp. Jeg sender ikke av sted valper til mennesker jeg ikke har møtt, så det er helt nødvendig at du tar turen hit og hilser på før vi blir enige om kjøp/salg, og før valpen er leveringsklar.

Valper fra meg leveres øyelyst og med helseattest. De blir kuret mot innvollsorm annenhver uke frem til levering. Jeg bruker mye tid på valpene mens de er hos meg og gjør hva jeg kan for å forberede dem på sitt nye liv hos valpekjøperne. NKKs standardkontrakt benyttes.