Maja

NUCH NVCH RL1 Courthill Collies Age Of Miracles
e. NUCH JWW’10 Crubow’s It’s Now Or Never u. Androma Nia Heavenly Blue

Langhåret collie
Født: 12.12.2012
CEA: ua (valp og voksen)
HD: A
AD: 0
MDR: -/-

Maja er den tredje i rekken av blue merles her i huset og kommer fra Kennel Courthill Collies i Mandal.

Hun er en fantastisk trivelig hund som bidrar godt til trivselen her i huset. Alltid blid og fornøyd er hun, og sjarmerer seg ut av de fleste kniper. Med årene har hun opparbeidet seg pondus og har god kontroll på flokken på et ganske stillferdig vis. Maja er mild og myk, hun er lærevillig og arbeidsvillig, men ikke altfor utholdende og tempovillig i treningsarbeidet. I hverdagen er hun en utrolig fin hund som gjør det meste for en godbit og ros. Hun er den mest kosete og hengivne hunden i flokken og får hun lov ligger hun gjerne i armkroken. Maja er også den som hjelper til hjemme med å hente sko og tøfler, nøkler, penner, mobilen, doruller, you name it… Hun er også den som hjelper til med tøyvasken, plagg for plagg tømmer hun vaskemaskinen og jeg kan bare stå ved tøkestativet og henge etter hvert som vasken blir servert.

Maja synes agility er veldig gøy og hun var tiltenkt å bli min nye agilityhund etter Nemi, men hun manglet litt på tempo. Derimot viste det seg at nesearbeid er midt i blinken for henne. Hun elsket smeller og jobbet med stor iver på bane, kasse, rom og kjøretøy hvor hun markerte funn med de flotteste frysmarkeringer. Dessverre har jeg falt litt ut av smellertreningen, men kanskje vi plukker det opp igjen. Maja er også flink på blodspor og har oppnådd norsk viltsporchampionat. Målsetningen er en tur til Sverige for å prøve oss på den svenske tittelen også. Som de andre her har hun også fått prøve seg på rallylydighetsringen og er kvalifisert til klasse 2.

Maja har hatt to kull, hvor jeg har beholdet Macy fra det første og Emma fra det andre. Utover dette er hun en alle tiders hverdagshund og turkompis, hvilket er det jeg setter aller størst pris på <3