Nemi

NACH NVCH SEVCH Sandcourt Dragonfly

DSC_0152Nemi er datter av Ida, og var egentlig et «bestillingsverk». Men hun var en krevende hund, og flyttet tilbake til meg da hun var litt over 2 år.

Nemi var villig til å være med på det meste, og det ble til at hun også fikk prøve seg på agilitybanen. Der fikk hun utløp for all sin energi, og når hun bare lærte at hun ikke alltid skulle rett frem, ble det riktig så bra. I løpet av første konkurransesesong feide hun gjennom klasse 1 og 2, og i klasse 3 ga hun sin mor god konkurranse. Sitt første cert fikk hun høsten 2010, og i 2012 fikk hun de to neste som ga championattittelen. 2012 ble et glansår, da hun også ble Norgesmester for lag sammen med Ida og to border collies fra Stovner Hundeklubb.

I 2011 startet jeg blodsportrening med to av hundene, hvorav Nemi var den ene. Hun er superivrig i sporet og kunne nok blitt flink i kyndige hender, men hun er så utrolig heit på vilt og slår over på ferskspor hver mulighet hun får. Men selv om det ikke blir konkurransestandard på sporarbeidet, får hun aktivisert nese og hjerne hvilket egentlig er det viktigste.

Jeg lot forrige avsnitt stå, bare som et morsomt minne, for i 2013 bestemte jeg meg for å få til blodsporarbeidet til Nemi. Jeg trente litt på egenhånd og i august gikk vi et kurs. Deretter meldte jeg på konkurranser, og i løpet av 5 helger i august/september gikk hun til 3 x 1. premie og oppnådde sitt viltsporchampionat.

Nemi har ikke hatt valper.